Emma Watson 2014-es UN beszédének elemzése 1. rész

Mivel rengetegen kértétek, úgydöntöttem kielemzem és megírom Emma Watson 2014-es HeForShe kampány nyitó beszédének manipulatív, burok nélküli értelmezését. Ez volt az a legelső beszéd, amitől minden agyatlan kis tini (és sajnos felnőtt is) totál el volt ájulva. Hogy milyen bátor, milyen okos, milyen szép… Tehát kezdjünk is bele!

"Ma indítjuk el a “HeForShe” elnevezésű kampányt. Azért fordulok önökhöz, mert a segítségükre van szükségem. Véget akarunk vetni a nemi egyenlőtlenségnek – és ehhez mindenkire szükségünk van. Ez az első ilyen témájú kampány az ENSZ-ben: a lehető legtöbb férfit és fiút szeretnénk megszólítani és arra ösztönözni, hogy képviseljék a nemek egyenlőségét. És nemcsak beszélni akarunk az ügyről, hanem meg is akarjuk mutatni, hogy megvalósítható."

Fordítás: Ma indítjuk el az új férfi-ellenes kampányunkat: “Férfiak a nők szolgálatában”. Azért fordulok önökhöz, mert ehhez szükségünk van a pénzükre! Véget akarunk vetni a nemek közötti egyenlőségnek, ezért mindenkibe dogmatikus elveket szeretnénk plántálni, ugyanazokkal a módszerekkel, mint ahogyan azt a vallások teszik. Szeretnénk minél több férfit és fiúgyermeket mozgósítani, akikben szégyenérzetet kelthetünk és akiket hibáztathatunk. És nemcsak beszélni akarunk róla, hanem biztosak is akarunk lenni benne, hogy kemény jogi szabályozás lesz a vége, természetesen a nők előnyére!

"Emlékeztetőül, a feminizmus definíciója a következő: “A meggyőződés, hogy a férfiaknak és a nőknek egyenlő jogokkal és esélyekkel kellene bírni. Azaz a nemek politikai, gazdasági és társadalmi egyenlőségének elmélete.”

Fordítás: Emlékeztetőül, a feminizmus definíciója a következő: A meggyőződés, hogy a férfiaknak és a nőknek egyenlő jogokkal és esélyekkel kellene bírni, kivéve persze ha felelősségről vagy bármiféle hátrányos dologról van szó, mert abból nem kérünk! Csak a pozitív diszkriminációt igényeljük minden téren, ahol csak lehet és természetesen a férfiak hátrányára!

"Először 8 éves koromban kérdőjeleztem meg a nemi sztereotípiákat, amikor dirigálósnak hívtak, mert én akartam megrendezni a darabot, amit a szüleinknek adtunk elő – de a fiúkat ugyanezért nem szólták le.14 éves koromban a sajtó elkezdett szexuális tárgyként kezelni.15 éves voltam, amikor a barátnőim sorra elmaradtak az edzésekről, mert nem akartak izompacsirtának tűnni.18 évesen láttam, hogy a fiú barátaim nem tudják kifejezni az érzéseiket.” Úgy döntöttem, hogy feminista leszek, és ez számomra egyáltalán nem tűnt bonyolultnak."

Fordítás: Először 8 éves koromban jöttem rá, hogy nem körülöttem forog a világ és nemtudok mindenkinek parancsolgatni. Már a jól bevált műsírás és a hisztiroham sem vált be. 14 éves koromban a sajtó felfigyelt vonzó genetikai adottságaimra és az amúgy is magas népszerűségem, mégjobban az egekbe szaladt. A pénztárcámról nem is beszélve. Elviselhetetlenül szexista dolog volt, hogy gazdag és népszerű lettem ilyen fiatalon. Aztán 15 éves voltam, amikor barátnőim sorra elmaradtak az edzésekről, mert rájöttek, hogy utálják a focit, bénák is benne és már inkább a műköröm meg a smink érdekli őket. 18 évesen volt az első szexuális élményem, az egyik menő alfahím sráccal, aki 2-3 évfolyammal felettem járt a suliban. Amikor megmondtam neki, hogy szeretem, nem viszonozta. És elhagyott, hogy felpróbálja a következő pom-pom lányt. Ekkor dühös lettem és úgy döntöttem, hogy feminista leszek! És ez kifejezetten jól esett.

Folytatás:

http://nemekharca.com/emma-watson-2014-es-un-beszedenek-elemzese-2-resz/

3 thoughts on “Emma Watson 2014-es UN beszédének elemzése 1. rész”

  1. Tisztázzunk valamit: Emma Watson nem feminista, sőt állítom fogalma sincs róla, hogy mi is az egyáltalán. Ő egy tipikus Habcsók. A Habcsók egy beszélő név, ugyanis a Habcsókok cuki és édes, de belül üres és sötét dolgok, ergo tökéletes kirakatfigurák. Emma egy Habcsók. Buta, de szép, a reklámokból pedig megtudhattuk, hogy jó nőkkel bármit el lehet adni. Ha ezt a beszéde egy archetipikus feminista adta volna elő, azaz 120 kilós, 4 tokájú, bajuszos monstrum, akiknek még ott van a 10 perce megevett sajtburger maradéka a pofázmányán, máris kevesebben hallgatták volna meg. Fogtak egy suta, de aránylag szép leányzót, a kezébe adtak egy papírt és megmondták neki, hogy “na eztet mostan te föl fogod olvasni, oszt jóság lesz” és bumm, máris megkapták a figyelmet. Ez olyan, mint a Milli Vanilli, a színpadon egy vonzó ember tátog olyan szavakra, amiket khmm… “szerényebb” külsejű emberek mantráznak a háttérben.

    1. hát abban igazad van, ha egy ronda csajt tesznek ki akkor a kutyát sem érdekelné :D de szerintem ez az Emma egyéniségéből fakad, amiket elmondott, meg ezt ő tuti , hogy tényleg így is gondolja.

      1. Tipikusan az a felkapott, ám de végtelenül tehetségtelen és buta színésznőcske, aki feltűnési viszketegségből és nagyobb anyagi bevétel reményében támogatja a feminizmust, teljesíti a femik undorító kéréseit. Jennifer Lawrence is ebbe a kategóriába tartozik, bár úgy tudom Ő azért nem süllyedt idáig.

Leave a Reply